Till registret

Mefistos Bröder Le Slip Shylock Paria
Och så min egen musik ...

Länkar, punk & 80-tal

 Flaskpost - Boken om allt - En hemsida av och om Peter Oltersdorf


Nedanstående länkar leder i första hand till musik och i andra hand till infosidor - och är valda enligt principen "det ringer en klocka"... Namnen nedan kan vara band som jag själv hade/har en skiva av, eller en skiva som någon kompis hade. Det kan vara band som jag sett live. Det kan vara band som det pratades om i vänkretsen, då det begav sig. I enstaka fall rör det sig således om band som jag varken har sett eller hört live, men som mina vänner pratade om. De punkband som hunnit lägga av 1979, alltså då jag själv kom med i punksvängen, hör förstås dit. Men även i dessa fall lär jag ibland ha hört dem på skiva, under fester och liknande.

Detta är alltså ett ytterst subjektivt och personligt urval av bandnamn och länkar, baserat på fragmentariska hågkomster. Jag har ingen som helst ambition att skildra den svenska, eller ens den stockholmska, punk- och postpunkscenen kring åttiotalets början. Snarare vill jag ge ett slags skiss av den musikmiljö som jag befann mig i då jag själv började spela i band. - Och ska sanningen fram så hade jag föredragit hårdrock!

Minnet är inte rättvist. Skicka mig gärna namnförslag, ifall du tillhör dem som var med under den här tiden. Ifall det ringer en klocka när jag ser namnen, så kanske jag inkluderar dem i listan ovan. Men jag kommer bara att ta med sådana band/artister som jag på något sätt kan dra mig till minnes.

Du kan visserligen skicka mig info om döda länkar, men jag kommer själv att kolla och underhålla länkarna - när jag har tid och lust. Jag är en smula trött på den här hemsidan, efter att ha pulat med den i fyra och ett halvt år, så det kan ta ett tag...

Till registret